Operation

Operation

Operation mot dubbelhakan

Funderar du på ett kirurgiskt ingrepp för att minska eller ta bort din dubbelhaka? Det finns ett par olika alternativa behandlingar som kan ge goda resultat, men innan du väljer någon av dessa metoder bör du fundera över om det verkligen är värt risken och kostnaden? Testa billigare enkla hemma i första hand!

Fettsugning

Vid fettsugning av hakan görs ett snitt under hakan och även ett snitt bakom öronen. Efter en lokalbedövning förstörs sedan fettcellerna med laser eller mekaniskt därefter sugs fettcellerna  ut.

Fettsugning kan ge medföra vissa risker så läs på noga om fettsugning innan du påbörjar en behandling med denna metod. Den vanligaste komplikationen är att huden inte blir helt slät efter avslutad behandling. Efter en fettsugning bör du avstå från träning och fysisk aktivitet under en period. Vad en fettsugning kostar är lite olika men det kan kosta från ca 20 000kr beroende på klinik och hur stort område som behöver behandlas.

Fettfrysning mot dubbelhaka

Fettminskning med kyla – eller cryolipolysis som det även kallas. Fettfrysning kan vara en relativt skonsam behandling när du vill bli av med lokala fettdepåer på kroppen, utan att behöva ta till kirurgi, när kost och träning inte hjälper. Med cryolipolysis-teknologin är det möjligt att frysa ner och avlägsna fettcellerna . Cryo betyder ”kyla” och lipolys betyder ”nedbrytning av fett”. Behandlingen passar för partier på kroppen med överflödigt underhudsfett Möjliga behandlingsområden är dubbelhaka,kärlekshandtag,putmage och gäddhäng för att nämna några.


En behandling tar ca en timme och det kostar från ca 6000kr för en behandling och det kan i vissa fall behövas flera behandlingar. Läs på hemsidan om vilka besvär som kan uppstå efter behandling.

Tänk på att om du går upp i vikt efter en behandling så kommer resultatet att bli sämre och inte lika markant. Så försök att upprätthålla en god och välbalanserad kost och rör på dig regelbundet så förebygger du risken för en ofrivillig viktuppgång.

Belkyra behandling

Belkyra är en ganska ny icke kirurgisk behandling som kan smälta bort fett under hakan.
Den aktiva ingrediensen i belkyra är deoxicholsyra, ett ämne som finns naturligt i kroppen. Det kan förstöra fettcellerna  under hakan helt. Du kommer att behandlas med små injektioner av belkyra  i behandlingsområdet. Du får räkna med att minst genomföra 2 behandlingar ibland kan det krävas upp till 5. En behandling kostar ca 10 000kr. du får räkna på en total kostnad på minst 20 000kr. Denna behandling passar bäst för dig som har en liten fettbulle under hakan. Har du ett större jämnt fettlager under hakan bör du testa andra behandlingar.

Innan du väljer din klinik

Sök på företaget och skapa dig en egen uppfattning om skönhetskliniken, kika på forum och försök att få så mycket information som möjligt innan du gör ditt val. En billig skönhetssalong är inte alltid det bästa valet!

Åter till hemsidan dubbelhaka.nu där hittar du tips på massage och en bra åtstramande kräm, detta kan vara ett klokt första steg för att reducera dubbelhakan naturligt. På start sidan finner du även andra tips som kan hjälpa dig att ta bort din dubbelhaka själv.

Kräm och övningar tar lite längre tid men du spar pengar och minskar risken för komplikationer.