Är du smal och har dubbelhaka?

Smal fast dubbelhaka

Den främsta orsaken till att man får lös hud under hakan är en viktökning men även smala personer kan drabbas av dubbelhaka. Här kan du läsa om 4 gratis tips som snabbt kan ge dig en fastare och slätare hy.

Fyra tips för fastare hud under hakan.

1. Ansiktsyoga

Det finns enkla övningar som man kan utföra hemma som hjälper musklerna i ansiktet att bli fastare och det i sin tur kan strama åt huden på hals och dekolletage. Dessa enkla övningarna mot dubbelhaka kan hjälpa till att vitalisera huden, reducera dubbelhakan, samt hjälpa dig att ta bort dubbelhaka utan operation Här ser du en bra film med ett par av dom bästa övningarna mot dubbelhaka.

2. Sluta röka

Är du en rökare så bör du försöka att sluta röka, det är inte det lättaste men försök att trappa ner på rökningen till att börja med. Rökning framkallar mindre sammandragningar i dina blodkärl. Det gör din hud rynkig,grå och blek. Huden blir även slappare för att rökning minskar kroppens naturliga produktion av kollagen. Tror du att det kommer bli svårt att sluta röka då kan det vara klokt att investera i ett collagen tillskott.

3. Kroppshållningen

Att träna på en bra hållning är ett snabbt sätt att dölja en dubbelhaka. När du sitter rakt gör det att din dubbelhaka blir mindre framträdande. En bra kroppshållning stärker även till viss del käkmusklerna, detta gör att fett motverkas från att byggas upp under hak partiet. Sitter du ofta framför datorn bör du investera i en bra ergonomiskt stol för att förbättra din hållning naturligt.

Sträck på dig

Försök att tänka på din hållning under hela dagen och inte enbart när du sitter utan sträck på dig även när du står och går. Dessa enkla förändringar kan få dig att se längre, smalare och ge dig mer självförtroende. Det kan även motverka framtida problem med ryggen. Har du svårt att hålla ryggen rak kan du ta korta pauser och sitta på en pilates boll. Du kan köpa en pilates boll i dom flesta varuhusen. Denna träning stärker din bål muskulatur. Har du tid så kan yoga även göra underverk för både kropp och själ.

4. Drick vatten

Vatten hjälper till att återfukta och vitalisera huden. Det hjälper huden att hålla sig återfuktad från insidan, så alla delar av huden får sitt behov tillgodosett. Vatten ger även huden dess elasticiteten och mjukhet, vilket gör att du ser ung och välmående ut. Du bör dricka 6-8 glas vatten per dag.

Varför inte börja dagen med ett stort glas ljummet vatten. dricker du ljummet vatten så behöver inte kroppen värma upp vattnet innan det fördelas ut i kroppen. På kvällen kan du avsluta med ett glas gurk vatten. Gurkor består av 90 procent vatten, så det hjälper till att återfukta huden. Gurkor är även fyllda med nyttiga mineraler. Dessa mineraler hjälper huden att hålla sitt alkaliska pH-värdet och reducerar risken för inflammationer.
Hoppas att dessa enkla tips gav dig dom råd du behövde för att göra det det enklare för dig som har fått en dubbelhaka fast du är smal att få bort eller i alla fall reducera dubbelhakan utan ingrepp. På start sidan kan du även läsa om en mask som kan hjälpa till att strama åt huden i ansiktet.