Dölja dubbelhakan med smink

Sminka bort dubbelhakan

Kika på videon så får du enkla tips på hur du enkelt och snabbt kan tona ner dubbelhakan och lyfta fram andra delar av ditt ansikte som du vill framhäva. Du ser på före och efter bilderna att det verkligen gör skillnad på ansiktets utseende. I början kan det vara lite knepigt att få till det exakta resultat man vill uppnå,men övning ger färdighet. Ge inte upp om du tycker att det är svårt i början . Att sminka bort dubbelhakan är inte så svårt som det kanske verkar. Om du markerar käklinjen, minskar det uppmärksamheten från din dubbelhaka.

Långsiktig förändring

Vill du ha en långsiktig förändring så kan du börja med enkla ansiktsövningar och kanske kombinera detta med ett kollagen tillskott eller testa en åtstramande kräm. På före och efter bilderna så drar hon verkligen in hakan på före bilden så att dubbelhakan verkligen blir mer framträdande. Tänk på att din hållning är viktig för din utstrålning och även för ansiktet.

Sminka bort dubbelhakan

Välja nyanser

Välj en skugga som är en eller två nyanser mörkare än din hud och en highlighter (ljussättare) som är någon nyans ljusare än din hud.

Vad är contouring

På svenska är det konturteckning , det vill säga  skissa eller dra upp konturer. Det är exakt det du gör vid Contouring, du nyttjar ansiktet och sminket för att skissa upp dina konturer . Du försöker förstärka det du vill lyfta fram och tona ner du vill dölja. Dölj en  eventuell  dubbelhaka genom att applicera mörkare toner längs med käkbenet och ner mot halsen.

Det finns contouring-paletter både i crèmeform och som puder. Välj det du tycker är enklast att använda. Du kan jobba in det med en borste eller svamp.
Forma och skugga ditt ansikte och lyft fram det du vill visa!

Vill du ha en mer framträdande mun
Då kan du lägga ett smalt, ljust parti runt munnen för att få en mer framträdande mun. Du kan också lägga det endast runt överläppen, eller i inre ögonvrån för en piggare blick.  Små enkla förändringar kan ge dig ett smalare och vackrare ansikte utan ingrepp.