Snyggare hals

Tips för en vackrare hals

Ett av de första tecknen på att huden åldras visar sig ofta på halsen och dekolletaget. Detta uppstår främst för att huden på halsen inte har talgkörtlar som huden i ansiktet, det gör att den lätt blir torr,rynkig och tappar sin spänst. Talgkörtlarnas främsta syfte är att hålla huden mjuk, smidig och vattenavvisande.
Dekolletaget är inte lika känsligt som halsen men här syns solskador,pigmentförändringar och rynkor tydligare. För att motverka hängig hy i ansiktet har vi samlat fem enkla tips som kan hjälpa dig att få bort häng under hakan. Det finns hals och dekolletage behandlingar som du kan utföra hemma och som kan ge bra resultat efter endast ett par månader. Här följer dom fem enkla tipsen för en snyggare hals.

1.Daglig massage

En daglig hals massage gynnar huden. Precis som du tränar övriga delar av kroppen behöver du även ta hand om halsen och ge ditt dekolletage behandling . Det smidigaste du kan göra är att applicera en mjukgörande kräm över halsen och dekolletage innan du går till sängs. Applicera krämen med mjuka masserande rörelser nerifrån och upp, från nyckelbenet upp mot hakan. Massera alltid uppåt; det stimulerar till en ökad blodcirkulation. Vill du gå ett ytterligare steg för att få fastare hud kan du investera i någon bra antirynkkräm.En bra antirynkkräm kräm ger en naturligt behandling mot kalkonhals.

2.Kollagen boost

När vi åldras så sjunker våra naturliga kollagen nivåer och då kan det vara bra att investera i ett tillskott som kan hjälpa till att boosta våra kollagen nivåer och ge kalkonhals behandling. Marine collagen advance är ett bra val som inte kostar så mycket och kan motverka ålderstecken på hals och dekolletage.

Tror du inte att detta tillskott passar dig så finns det mängder med andra kollagen tillskott men många av dessa är betydligt dyrare. Detta tillskott kostar ca 210kr och räcker  en månad. Det är en billig investering för att få mer lyster och spänst i huden. Du får räkna med att det tar ett par månader innan du märker full effekt av ett kollagen tillskott.

3.Sluta röka

 

Om du är rökare så bör du försöka trappa ner på rökningen. Rökning gör huden torr grå och mer rynkig. Det allra bästa är att försöka att helt sluta röka, men det är en svår process för alla rökare. Huden blir också  slappare för att rökning minskar kroppens naturliga produktion av kollagen, då kan det vara smart att investera i ett tillskott för att kompensera  kollagen bristen.

4.Övningar

Det finns massor med enkla och effektiva ansiktsövningar som kan hjälpa dina halsmuskler på traven. Dessa övningar kan på sikt ta bort fett från hakan helt naturligt. På start sidan hittar du en bra video men enkla ansiktsövningar  som i kombination med daglig motion och en sund kost kan göra underverk för både hals och dekolletage. du kan även kika på ett tidigare inlägg här på sidan med ansiktsyoga.

Du bör  dock räkna med att det tar ett par veckor innan du ser några betydande förändringar, så ge inte upp för snabbt.

5.Sol

 

Solskador är den främsta orsaken till att huden föråldras i förtid och solskador bidrar även till rynkor. Långvarig och upprepad exponering i solen orsakar skador på kollagenet och ger en mindre mjuk,följsam och försvagad hud struktur som lättare får rynkor. Ska du sola välj rätt solskyddsfaktor och sola med måtta. Investera i en bra solkräm som är vattenfast så slipper du smörja in dig flera gånger om du gillar att sola och bada. Ett enkelt tips är att använda en vanlig dagcreme med ett visst uv-skydd som t.ex.  någon från Eucerin serien, men tänk på att inte nyttja allt för kraftiga produkter. På start sidan kan du läsa mer om behandlingar mot dubbelhaka.

Hoppas att dessa fem tips gav dig några goda råd som gör det enklare för dig att ge dig själv en hals och dekolletage behandling hemma. Skulle inte något av dessa tips hjälpa dig att få en snyggare hals med mindre rynkor kan du alltid testa en antirynkkräm , det finns massor av olika åtstramande krämer på marknaden. Det är även viktigt med en varierande näringsrik kost och någon form av daglig träning. Har du svårt att hitta tid till träning så kan en rask promenad från jobbet vara en bra start. Det finns även olika typer av microneedling produkter för hals och dekolletage behandlingar som man kan pröva, antingen på en skönhetssalong eller hemma .

Microneedling Pen

Den finns även en micropenna används till microneedling som nu går att köpa för behandling i hemmet. Microneedling är en sorts nålbehandling som har visat mycket effektfulla resultat på många olika typer av hud problem.  En micropen fungerar genom att man stimulerar hudens kollagenproduktion och återuppbyggnad på djupet med hjälp av de mikroskopiska nålarna.

Microneedling kostnad

En behandling på salong med denna metod kostar från ca 1500kr för en behandling. Det finns microneedling pennor för hemma bruk och dessa kostar ca 1900kr. Det finns även en dermaroroller som fungerar på liknande sätt och dessa kostar mellan 500kr – 1000kr välj alltid en godkänd och CE märkt produkt som är trygg och säker att använda. Ska du testa hemma behandling med microneedling läs på ordentligt så att du genomför behandlingen på ett korrekt och säkert sätt och glöm inte att sterilisera efter användning. Vissa hudtyper passar inte för denna typ av behandling så läs på noggrant om du ska behandla med microneedling hemma.